Jeugdzorgwerker A Noord- Midden, of Zuid-Limburg

24-36 uur

Wat ga je doen?
Ben jij die krachtige professional en wil je duurzaam het verschil maken voor kwetsbare jeugdigen? Wil jij opkomen voor de belangen van deze doelgroep, zodat ze door de juiste hulp, zorg en bescherming de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen? Denk jij om te kunnen gaan met complexe problematiek, meervoudige partijdigheid en stel je het belang van de jeugdige altijd voorop met respect voor ouders en opvoeders? Lees dan snel verder!

Je kerntaak wordt namelijk het uitvoeren van maatregelen kinderbescherming en jeugdreclassering. Je betrekt jeugdigen en ouders bij de hulpverlening. Samen stel je een plan van aanpak op. Daarnaast werk je nauw samen met alle professionele betrokkenen, zoals lokale wijkteams, zorgaanbieders en andere relevante partijen. Je spant je in om te bereiken dat iedereen zich aan één plan kan verbinden. Zittingen bijwonen en rapporteren behoren ook tot de werkzaamheden. Je staat er gelukkig niet alleen voor. Je werkt samen met je directe collega’s in een klein zelf organiserend team en wordt ondersteund door de Gedragswetenschapper, Teamleider en andere aanwezige disciplines. Complexe beslissingen neem je niet alleen.

Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?

Kennis en ervaring:
• Een relevant diploma, bijvoorbeeld: hbo-hsao-bachelor diploma met uitstroomprofiel jeugdzorgwerker, hbobachelor diploma Social Work met profiel Jeugd, hbo-bachelor diploma Pedagogiek met profiel Jeugd,
getuigschrift master Jeugdzorg, vakbekwaamheidsbewijs ‘vakbekwame hbo jeugd- en gezinsprofessional’,
branchecertificaat jeugdzorgwerker;
• Recente en relevante werkervaring in de jeugdzorg/-bescherming of -reclassering is een pre;
• Kennis van de ontwikkelingen binnnen de juridische wet- en regelgeving.

Specifieke kenmerken:
• Enerzijds kun je goed zelfstandig werken en trek je zelf tijdig aan de bel wanneer nodig;
• Anderzijds kun je goed samenwerken met verschillende organisaties en disciplines;
• Je staat reeds geregistreerd in het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ);
• Indien je niet aan één van bovenstaande diploma voorwaarden voldoet, klik dan hier en test óf en op welke wijze jij binnen een (half) jaar wél aan een SKJ registratie kunt komen. Of vraag hier een scholingsadvies aan. Indien je geen SKJ registratie hebt, geschiedt aanstelling namelijk via de functie Junior Jeugdzorgwerker A.
• Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift;
• Je hebt goede communicatieve (zowel mondeling als schriftelijk) en sociale vaardigheden waardoor je in staat bent om belangentegenstellingen te overbruggen.

Wat krijg jij er voor terug?
Om te beginnen ga je een uitstekende start van jouw carrière bij Bureau Jeugdzorg Limburg tegemoet. Je komt terecht in een hele fijne en professionele organisatie met volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. We hanteren de CAO Jeugdzorg waarbij jij kunt rekenen op:

• Een salaris, afhankelijk van jouw opleiding en ervaring, in schaal 10, anciënniteit 0-12 (minimaal € 3310,84 en maximaal € 4973,88 bruto per maand op fulltimebasis);
• Een vaste eindejaarsuitkering in december;
• De mogelijkheid om hybride te werken;
• Een iPhone en laptop;
• De mogelijkheid om hybride te werken;
• Een reiskosten- en thuiswerkvergoeding;
• Een compleet opleidingsprogramma (functiescholing).

In deze functie kun je 24 tot 36 uur per week werken. De werkdagen zijn daarbij in overleg. In eerste instantie ontvang je een tijdelijk contract voor de duur van een jaar. Bij wederzijdse tevredenheid bestaat uiteraard de mogelijkheid tot verlenging en eventuele wijziging in uren.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?
Enthousiast geworden? Maak dan jouw CV up to date, schrijf een duidelijke motivatiebrief en stuur beiden onder vermelding van “Vacature Jeugdzorgwerker A” naar Bureau Jeugdzorg Limburg t.a.v. vacatures@bjzlimburg.nl. Geef in jouw motivatiebrief duidelijk aan waar jouw voorkeur ligt om te gaan werken; in de regio Zuid-Limburg (locatie Maastricht, Heerlen of Sittard-Geleen) of Noord- en Midden-Limburg (locatie Roermond of Venlo) en hoeveel uren per week je zou willen werken.

Wanneer jij jouw sollicitatie verzonden hebt, ontvang je een automatische reply, waardoor je weet dat jouw sollicitatie in goede orde is ontvangen. We streven er altijd naar om uiterlijk binnen twee weken nadat we jouw sollicitatie hebben ontvangen, een terugkoppeling te geven. Gaan we met elkaar het sollicitatiegesprek aan, dan doen we dat bij voorkeur gewoon fysiek. Houd er echter ook rekening mee dat dit vanwege eventuele praktische redenen ook digitaal kan plaatsvinden via Microsoft Teams.

Zien zowel jij als wij een mooie samenwerking? Dan vindt er een aanstellingsgesprek plaats met de HRM Adviseur en maakt tot slot een VOG en referentiecheck ook nog deel uit van jouw sollicitatieprocedure. Wil je vooraf toch nog wat meer info krijgen van ons? Dat kan en dit juichen we ook alleen maar toe!
Inhoudelijk staan één van de Teamleiders van de verschillende locaties je graag te woord:

Locatie Venlo:
Marian Janssen
marian.janssen@bjzlimburg.nl
088-0073592

Locatie Roermond:
Stef van der Vorst
stef.vander.vorst@bjzlimburg.nl
088-0073497

Locatie Sittard-Geleen:
Bianca Rongen
bianca.rongen@bjzlimburg.nl
088-0073473

Locatie Heerlen:
Ton Ariës
ton.aries@bjzlimburg.nl
088-0073680

Locatie Maastricht:
Koen Sniekers
koen.sniekers@bjzlimburg.nl
088-0073488

Andere vacatures

Junior Jeugdzorgwerker A Noord- Midden, of Zuid-Limburg

28-32 uur

Wat ga je doen?
Ben jij een ‘starter’ in het vak en wil je duurzaam het versc...

meer info

Niet gevonden wat u zocht?