Junior Jeugdzorgwerker A Noord- Midden, of Zuid-Limburg

28-32 uur

Wat ga je doen?
Ben jij een ‘starter’ in het vak en wil je duurzaam het verschil maken voor kwetsbare jeugdigen? Wil jij opkomen voor de belangen van deze doelgroep, zodat ze door de juiste hulp, zorg en bescherming de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen? Denk jij om te kunnen gaan met complexe problematiek, meervoudige partijdigheid enstel je het belang van de jeugdige altijd voorop met respect voor ouders en opvoeders? Lees dan snel verder!

In 2019 startte Bureau Jeugdzorg Limburg met een pilot project: het Junior-Senior project. Het doel hiervan was om young professionals, zoals bijvoorbeeld schoolverlaters (waaronder ook ex-stagiaires) en zij-instromers, een 'learning on the job' traject van circa 6 maanden aan te bieden. Junioren kregen middels dit pilot project de kans om onder intensieve begeleiding geleidelijk aan ervaring op te doen in een van de meest uitdagende takken van de jeugdzorg, om vervolgens de stap te maken naar volledig zelfstandig Jeugdzorgwerker A. Drie jaar later en vele nieuwe (doorgestroomde) collega’s verder, kunnen we concluderen dat dit project een schot in de roos was. Dusdanig dat we het sinds mei 2022 geen project meer noemen en de vele goede ervaringen uit het project hebben opgenomen in ons reguliere werving en selectie en inwerkbeleid.

Dat maakt dat we in principe het hele jaar door open staan voor nieuwe sollicitanten in heel Limburg!

Het betekent echter niet dat we op het moment van jouw solliciteren ‘direct’ plek hebben en als we die hebben, dat jij daarvoor in aanmerking komt. De selectie is streng en we zullen er niet omheen draaien; werken met de doelgroep waarmee je als (Junior) Jeugdzorgwerker A bij Bureau Jeugdzorg Limburg te maken krijgt, is zeker niet voor iedereen weggelegd. Dit zeggen we nu wel, maar dat zul je ook echt gaan ervaren wanneer we na de selectieprocedure voor elkaar kiezen. In een notendop wordt jouw kerntaak als Junior, net als voor een Jeugdzorgwerker A, het uitvoeren van maatregelen kinderbescherming. Je gaat jeugdigen en ouders betrekken bij de hulpverlening. Samen stel je een plan van aanpak op. Daarnaast werk je nauw samen met alle professionele betrokkenen, zoals lokale wijkteams, zorgaanbieders en andere relevante partijen. Je spant je in om te bereiken dat iedereen zich aan één plan kan verbinden. Zittingen bijwonen en rapporteren behoren ook tot de werkzaamheden. Je staat er gelukkig niet alleen voor: je krijgt intensieve begeleiding van een Senior Jeugdzorgwerker A én een coach. Daarnaast kun je sparren met een Gedragswetenschapper, Teamleider en werk je bovenal samen met je overige (junior) collega’s in een klein zelf organiserend team. Complexe beslissingen neem je niet alleen.

Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?
Kennis en ervaring:

• Een afgeronde, niet ouder dan 5 jaar, hbo-hsao-bachelor diploma met uitstroomprofiel jeugdzorgwerker, hbo-bachelor diploma Social Work met profiel Jeugd, hbo-bachelor diploma Pedagogiek met profiel Jeugd, getuigschrift master Jeugdzorg, vakbekwaamheidsbewijs ‘vakbekwame hbo jeugd- en gezinsprofessional’, branchecertificaat jeugdzorgwerker;
• Recente en relevante werkervaring in de jeugdzorg/-bescherming of -reclassering is niet noodzakelijk, maar een pre;
• Kennis van de ontwikkelingen binnnen de juridische wet- en regelgeving is een pre;

Specifieke kenmerken:
• Enerzijds kun je goed zelfstandig werken en trek je zelf tijdig aan de bel wanneer nodig;
• Anderzijds kun je goed samenwerken met verschillende organisaties en disciplines;
• Je staat reeds geregistreerd in het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ);
• Indien je niet aan één van bovenstaande diploma voorwaarden kunt voldoen, kijk dan op
Test hier of jij je al kan registreren als professional - SKJeugd óf en op welke wijze jij binnen een (half) jaar wél aan een SKJ registratie kunt komen;
• Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift;
• Je hebt goede communicatieve (zowel mondeling als schriftelijk) en sociale vaardigheden waardoor je in staat bent om belangentegenstellingen te overbruggen.

Wat krijg jij er voor terug?
Om te beginnen ga je een uitstekende start van jouw carrière bij Bureau Jeugdzorg Limburg tegemoet; je komt terecht in een hele fijne en professionele organisatie met volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Daarbij gaan we uit van de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO Jeugdzorg. Voor jouw salaris betekent dit, dat je afhankelijk van jouw opleiding en ervaring zal worden ingeschaald in schaal 9, anciënniteit 0-4, minimaal €3080,79 en maximaal €3521,42 bruto per maand op fulltimebasis. Daarnaast ontvang je in december een vaste eindejaarsuitkering. Je gaat in deze functie 28 tot 32 uur per week werken. Dinsdag, woensdag en donderdag worden hierbij jouw vaste werkdagen; maandag of vrijdag zijn in overleg. In eerste instantie ontvang je een tijdelijk contract voor de duur van circa 6 maanden. Bij goed functioneren én formatieruimte bestaat uiteraard de mogelijkheid tot verlenging en eventuele wijziging in uren naar bijvoorbeeld 32 of 36 uur. Mits je SKJ geregistreerd bent aan het einde van jouw juniorentraject, zul je tevens doorstromen naar schaal 10 met de bijbehorende anciënniteit.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?
Enthousiast geworden? Maak dan jouw CV up to date, schrijf een duidelijke motivatiebrief en stuur beiden onder vermelding van “Vacature Junior Jeugdzorgwerker A” naar Bureau Jeugdzorg Limburg t.a.v. vacatures@bjzlimburg.nl. Geef in jouw motivatiebrief aan waar jouw voorkeur ligt om te gaan werken; in de regio Zuid-Limburg of Noord- en Midden-Limburg. Wanneer jij jouw sollicitatie verzonden hebt, ontvang je een automatische reply, waardoor je weet dat jouw sollicitatie in goede orde is ontvangen. We streven er altijd naar om uiterlijk binnen twee weken nadat we jouw sollicitatie hebben ontvangen, een terugkoppeling te geven.

Wil je vooraf toch nog wat meer info krijgen van ons? Dat kan en dit juichen we ook alleen maar toe! Inhoudelijk staan onze collega’s Bianca Rongen (bianca.rongen@bjzlimburg.nl of 088-0073473) en/of Adrieke Kollee (adrieke.kollee@bjzlimburg.nl of 088-0073662) je graag te woord! Gaan we met elkaar het sollicitatiegesprek aan, dan doen we dat bij voorkeur gewoon fysiek. Houd er echter ook rekening mee dat dit vanwege eventuele praktische redenen ook digitaal kan plaatsvinden via Microsoft Teams. Indien zowel jij als wij een mooie samenwerking zien, dan vindt er een aanstellingsgesprek plaats met de HRM Advsieur en maakt tot slot een VOG en referentiecheck ook nog deel uit van jouw sollicitatieprocedure.

Andere vacatures

Gedragswetenschapper Zuid-Limburg

28-36 uur per week

Wat ga je doen?

Als gedragswetenschapper bij Bureau Jeugdzorg Limbu...

meer info

Jeugdzorgwerker A Noord- Midden, of Zuid-Limburg

24-36 uur

Wat ga je doen?
Ben jij die krachtige professional en wil je duurzaam het ver...

meer info

Niet gevonden wat u zocht?