We doen het samen, maar maken wel afspraken
Of het nu gaat om een ondertoezichtstelling, een voogdijmaatregel of een maatregel jeugdreclassering, we doen het samen: ouders, jeugdigen, (gezins-)voogd of jeugdreclasseerder. Hierbij maken we (vooraf) met elkaar afspraken. Welke? Hieronder gaan we op een aantal van deze afspraken in.
Bereikbaarheid (gezins-)voogd en jeugdreclasseerder
Iedere jeugdige en ouders heeft een vaste hulpverlener. De hulpverlener maakt met jou afspraken over zijn bereikbaarheid. Hij is er namelijk voor jou, maar ook voor veel andere jeugdigen en ouders. Dit betekent dat hij niet altijd bereikbaar is wanneer jij belt. In de bijgevoegde flyer lees je hier meer over.
Het maken van geluidsopnamen
Soms is het prettig om van een gesprek met een hulpverlener een geluidsopname te maken. Dit kan en mag, maar er zijn hierbij wel enkele spelregels. Zo doe je dit niet stiekem, maar overleg je het vooraf met de hulpverlener. Ook zijn geluidsopnames alleen voor eigen gebruik. In de bijgevoegd brochure lees je hier meer over.
In tegenstelling tot geluidsopnames, is het maken van beeldopnames niet toegestaan.
We gaan respectvol met elkaar om
BJZ neemt soms ingrijpende besluiten. Besluiten waar jeugdigen of ouders het niet altijd mee eens zijn. Wij begrijpen dat dit emoties met zich mee kan brengen. We gaan echter wel respectvol met elkaar om. Je mag dit van de hulpverlener verwachten, maar de hulpverlener verwacht dit ook van jeugdigen en ouders. Wij accepteren geen fysieke of verbale bedreigingen. Waar nodig zullen wij hiervan ook aangifte doen.
Wij accepteren ook niet wanneer onze hulpverleners op sociale media onheus worden bejegend. Waar nodig laten wij onheuse uitingen verwijderen en doen wij aangifte.