
Bureau Jeugdzorg Limburg is vanaf 01 januari 2015 een gecertificeerde instelling voor jeugdbeschermingsmaatregelen en jeugdreclassering. De taken in de toegang zijn overgenomen door gemeenten.
Hieronder een overzicht:
WEL: Bureau Jeugdzorg Limburg – gecertificeerde instelling voor JB en JR
Bureau Jeugdzorg Limburg is in 2015 een gecertificeerde instelling voor uitvoering van de maatregelen jeugdbescherming en jeugdreclassering.
Als de kinderrechter een (voorlopige) ondertoezichtstelling, voogdij of een maatregel van de jeugdreclassering uitspreekt, dan worden onze medewerkers ingeschakeld.
WEL: Team SEH
Ons Team Spoedeisende Hulp kan haar taak in 2015 blijven uitvoeren. Zo blijft hulp in crisissituaties 24/7 gegarandeerd voor kinderen en jongeren met een maatregel.
NIET: De toegang
Vanaf 1 januari 2015 kunt u / kun je niet meer rechtstreeks met vragen en problemen bij Bureau Jeugdzorg Limburg terecht. De toegang tot zorg is geregeld via gemeenten. En elke gemeente mag zelf bepalen hoe dit geregeld is. Op de website van de gemeente vind u/je terug waar u/je terecht kunt. Link naar: Lijst websites gemeenten
NIET: AWBZ
De afdeling AWBZ is vanaf 01 januari 2015 te bereiken via de toegang van de gemeente. Meer informatie hierover is onder andere te vinden via http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/hervorming-langdurige-zorg/vraag-en-antwoord/wat-gaat-er-veranderen-voor-mensen-die-gebruikmaken-van-zorg-uit-de-awbz-of-de-wmo.html en via de websites van de gemeenten zelf.
NIET: Zorgmeldingen
Vanaf 1 januari 2015 komen zorgmeldingen niet meer rechtstreeks bij Bureau Jeugdzorg Limburg binnen. Bij een zorgmelding trekken anderen aan de bel. Dat kan iemand zijn uit de omgeving van een kind zoals een buurman of oma. Maar ook een professional die zich ernstige zorgen maakt om een kind; een verwijzer.
Gemeenten in Limburg maken wel gebruik van de expertise en ervaring van onze medewerkers. Zo blijven we wel actief betrokken bij het oppakken en afhandelen van zorgmeldingen.
NIET: Advies- en Meldpunt Kindermishandeling
Vanaf 1 januari is het AMK opgegaan in Veilig Thuis (AMHK_het Advies- en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling). Veilig Thuis is bereikbaar onder het telefoonnummer 0800 2000. Ook is er een website www.vooreenveiligthuis.nl waarop alle informatie te vinden is.
Bureau Jeugdzorg Limburg
10 februari 2015